AQUAMAN DC İÇİN BİR PATLAMA FİLMİ Mİ OLACAK


  Bugün vizyona girecek Aquaman, filmi için akıllarda yer alan en önemli soru DC'nin sinema evrenindeki kötü talihini tersine çevirecek film Aquaman mi?

   2 saat 23 dakika süren filmin yönetmenliğini James Wan yaparken başrolleri Jason Mamoa (Arthur/Aquaman), Amber Heard (Mera), Willem Defoe (Vulko), Patrick Wilson (King Orm), Nicole Kidman (Atlanna), Dolph Lundgren (King Nereus) paylaşmaktadırlar.

  Filmin konusu şöyledir: Filmde yarı insan yarı Atlantisli Arthur /Aquaman'in yaşamı anlatılmaktadır. Bol aksiyon ve fantastik ögenin olduğu film, DC şirketinin önemli kahramanlarından Aquaman'i izleyicinin karşısına çıkarmaktadır.

  Aquaman, Adalet Birliği'nin önemli kahramanlarındandır. Daha önceden Adalet Birliği filmiyle izleyicini karşısına çıkmış olan Aquaman, bu sefer ailevi sorunların herkesin sorunu haline gelmemesi çin çalışmaktadır.

  DC, Aquaman'i daha önceki filmlerin başarısızığını unutturup DC evrenini yükselişe geçirek umuduyla mı yoksa kahramanı tanıtmak için mi yaptı bilinmez ama filmden beklentisi büyük olmalı. 160 milyon dolarlık bütçe ile çekilen filmin 26 Aralık itibariyle dünya gişe hasılatı 555 milyon doları geçti. Filmden para kazandıkları kesin. Şimdi o zaman tek sorun kalıyor DC evreninde beklenen patlamayı Aquaman yaratabilir mi?

  Açıkçası Aquaman'in kazancı ne olursa olsun, ne kadar beğenilirse beğenilsin bence DC'yi zirveye taşıyabilecek bir film olamaz. Çünkü ilk olarak kimse ne kadar güçlü olsa da denizlere hükmetse de Aquaman olmak istemez. Böyle bir karakterin filmi sevilebilir para kazandırabilir ama patlama yapamaz kanaatindeyim.

  Bu filmi görünce aklıma Yunan mitolojisi geldi. Poseidon, deniz tanrısıdır ama asla Zeus olamaz hatta bırakın Zeus'u, Akhilleus, Odysseus, Hercules bile olamaz

  DC'nin patlama yapabileceği film ya Adalet Birliği, Superman ya da Batman olacaktır diye düşünüyorum.

  Aquaman filmine puanım 7.5...

  Herkese iyi seyirler...

Yorumlar