BUMBLEBEE FİLM ELEŞTİRİSİ


  SPOILER İÇERİR...!!!

  Transformers filmlerinin devamı çekilmeye devam ediyor. Önceki filmlerden farklı olarak Bumblebee filminde Cybertron'da yaşanan savaşı, Bumblebee'nin dünyaya ilk gelişi, neler yaşadığı ve özellikle hepimizin merak ettiği sesini nasıl kaybettiği konusu anlatılmaktadır.

  1 saat 53 dakika süren filmde Cybertron'daki savaş ve Bumblebee'nin dünyadaki sahneleri filmin aksiyon seviyesini her ne kadar arttırsa da Charlie ile yaşadığı sahneler göz önünde bulundurulunca filmde duygusallık daha ağır basıyor. Bu duygusallık filmde güzel dursa da filmin girişindeki Cybertron'da yaşanan savaşın neden ve nasıl başladığı çok az gösterildiği için izleyicin ağzında acı bir tat bırakıyor.

  Bunun yanında Optimus Prime'ın savaşın merkezinde yer alırken ilerleyen sahnelerde birkaç kez hologram olarak gösterilmesi yine izleyici üzen kısımlardandı. Optimus dünyaya ha geldi gelecek derken film bu beklenti ile bitiyor.

  Filmde, Charlie Watson'ın(Hailee Steinfeld) ile Transformers (2007) filmindeki Mikaela Banes'in (Megan Fox)'un, Transformers Son Şovalye(2017) filminde Cade Yeager(Mark Whalberg) tamircilik yapıyor olmasının sıkıcı kaçtığını düşünüyorum. Bu oyuncuların tamirciliği ile uzay teknolojisine vakıf olmaları bana bütün filmlerde yakışıksız gelmiştir.

  Film, Transformers'ın ilk filminden itibaren merak edilen akılda kalan sorulara yanıt vermesi, Bumblebee'nin gençliğini anlatması, dünyaya nasıl geldiği ve otobotlar yokken neler yaptığını anlatması açısından güzel düşünülmüş.

  Yanıt verilen soruların yanında akılda bazı sorular da bıraktı:

1) Optimus Prime neden Cybertron'da br isyan başlattı?

2) Optimus Prime, Cybertron'dan nasıl kurtuldu?

3)Bumblebee'nin Cybertron'da otobotlarla bir olmadan önce farklı bir rolü mü vardı?

4) Bumblebee nasıl bu kadar iyi bir şekilde savaşabiliyor?


Filme puanım 10 üzerinden 6.

Herkese iyi seyirler...


 

 

Yorumlar