ÇEKİLMESİNDEN BUNALDIĞIMIZ FİLMLER SERİSİ - 1 ROBIN HOOD


 İngilizlerin bilinen ve sürekli filmi yapılan birkaç kahramanı var. Bu kahramanların bazen dizi gibi her hafta bir filmi çıkıyor neredeyse.

  Hadi ona da bir itirazımız olmasın. Kalitesi de giderek düşüyor. Çünkü bu filmleri çok önemli aktörler oynadı ve akılda da kalıcı filmler oldular. Haliyle böyle olunca da yenisi çıkınca insanlar da daha iy olması beklentisi oluşuyor. Peki oluyor mu!

  Şimdi eski Robin Hood filmlerini bir hatırlayalım:

1) The Adventure of Robin Hood (Vatan Kurtaran Aslan): 1938 yılında çevrilen filmin yönetmenliğini Michael Curtiz ve William Keighley yapmıştır. Başrollerde ise Errol Flynn (Robin Hood) ve Olivia de Havilland ( Lady Marian) yer almıştır. Filmin süresi 1 saat 42 dakikadır.


2) Robin Hood (Animasyon): Wolfgang Reitherman'ın yönettiği animasyon 1973 yılında çekilmiştir. 1 saat 23 dakika süren animasyonda Robin Hood'u Brian Redford, Lady Marian'ı Monica Evans, Kral Richard'ı ve Prens John'u Peter Ustinov seslendirmiştir.

3) Robin Hood Hırsızlar Prensi: 1991 yılında çekilen film 2 saat 23 dakika sürmektedir. Filmin yönetmenliğini Kevin Reynolds yapmıştır. Başrollerde Kevin Costner (Robin Hood), Morgan Freeman (Azeem), Mary Elizabeth Mastrantonio (Lady Marian) oynamıştır.

4) Robin Hood'un Çılgın Dünyası: 1993 yılında çekilmiş olan müzikal 1 saat 44 dakika sürmektedir. Müzikalin yönetmeni Mel Brooks'tur. Robin Hood karakterini Cary Elwes, Lady Marian karakterini Amy Yasbeck canlandırmaktadır.

5) Robin Hood (Dizi): 2006-2009 yıllarında 39 bölüm çekilen dizide Robin Hood'u Jonas Amstrong, Lady Marian'ı Lucy Griffiths canlandırdı.

6) Robin Hood:  2010 yılında çekilen 2 saat 20 dakika süren filmin yönetmenliğini Ridley Scott yaparken Robin Hood karakterini  Russell Crowe, Lady Marian rolünü de Cate Blanchett canlandırmıştır.

7) Robin Hood İsyan: 2018 yapımı film 1 saat 32 dakika sürmektedir. Filmin yönetmenliğini Nicholas Winter yapaken Robin Hood karakterini Ben Freeman, Lady Marian karakterini ise Marie Everett canlandırmıştır.

8) Robin Hood Origins: 2018 yapımı film 1 saat 56 dakika sürmektedir. Filmin yönetmenliğini Otto Bathurst yapmıştır. Robin Hood karakterini Taron Egerton, Lady Marian'ı Eve Hewson, Küçük John karakterini Jamie Foxx canlandırmıştır.

 Bu listeye bakıldığında süresi 2 saati aşan ve oyuncu kadrosunu daha geniş tutan filmlerin başarılı olduğu sonucunu çıkarabiliriz.

  Aynı yılda iki Robin Hood filmi de pişti olmuş. İkisinin de başarısız oluşu filmlerin ve oyuncu kadrosunun zayıf oluşu dışında bu filme biraz ara verilmesi gerektiği ve kouya farklı bir açıdan yaklaşılması gerektiğini gözler önüne sermektedir. Seyirci artık Haçlı Seferleri'nden İngiltere'ye dönüp yeni kralın halkı ezmesine seyirci kalamayan Robin karakterinden sıkıldı.

  Herkese iyi seyirler...

Yorumlar