DC KÖTÜLERİ

1) DARKSEID: Apokolips'in lideri ve parademonslardan oluşan bir ordusu olan Darkseid'ın tek isteği tüm evrenlerin ona boyun eğmesidir. Üstün zekası, inanılmaz gücü ile DC evrenindeki en büyük kötülerdendir.

2) ANTI-MONITÖR: Evrendeki dengeyi bozup sadece kendisinin ve hakimiyetindeki şeytanların var olduğu bir yer isteyen çok güçlü bir kötüdür. Karanlık maddeden kurulmuş evrenini fethedip çoklu evrenleri de yıkıp geçmek isteyen Anti-Monitör, durdurulması çok güç bir varlıktır.

3) BRANIAC: Bilginin en büyük güç olduğuna inanan Braniac, edindiği bilgiler ve deneyimler ile en güçlü kötü olma yolunda ilerlemektedir.

4) LOBO: Czarnia adlı bir gezegende doğan Lobo, sadece buralı olarak kalan tek kişi olmak için gezegeni yok etmiştir. Paralı bir avcıdır. Çok güçlü birisi ve iyileşme yeteneği olmasına rağmen silah kullanmayı çok sever. Ne olursa olsun verdiği sözü her zaman tutar.

5) RED LANTERNS: Kırmızı fenerler öfke, şiddet ve intikamdan beslenen bir gruptur. Başlarında ise tüm koruyucuları yok etmek isteyen Atrocitus vardır.

6) AMANDA WALLER: DC evreninde kirli işlerin çözüm odağı olan A.R.G.U.S. yöneticisi Waller, işleri çözmek için herkesi kullanabilir. Kullanmak istediklerini de açıklarını bularak kullanır.

7) LEX LUTHOR: Üstün zekası ve parasını Batman'in aksine süper kahramanların özellikle de Superman'in dünya için tehlikeli bir varlık olduğunu anlatmaya ve süper kahramanları yok etmeye çalışmaktadır.

8) DOOMSDAY: Kripton'da yapılan deneyler ile üretilmiş çok tehlikeli bir canavardır. Yıllarca başka varlıklarla dövüşlerinde yenildikçe yeniden güçlendirilerek üretilmiş ve kusurlar giderilmiştir. Sadece zekası ile ilgili çalışma yapılmamıştır sanırım Kriptonlular onun düşünmesini istememişler. Sonsuz öfkesi ve gücü ile önüne geçen her şeyi sadece yok etmek isteyen bir canavar olarak yaratılmıştır.

9) GORILLA GRODD: Dünyayı insanların değil gorillerin ve maymun türlerinin kendisinin emri altında yönetmesi gerektiğine inanan telepatik ve telekinetik güçleri olan bir primattır.Grodd hem zeka hem de gücü bünyesinde birleştirmiş güçlü bir DC kötü karakteridir.

10) JOKER: Yaşadığı trajedi ve içine düştüğü bir sıvının sonucunda çıldıran ve aşırı zekileşen fakat bu zekasını kötülük ve sapkınlıklar için kullanan kötü bir komedyendir.

11) ZOOM:Hunter Zolomon yani Zoom da başına trajediler gelerek olduğu hale dönüşmüştür. Annesi babası tarafından öldürülürken bir şey yapamamış ve bunun sonucunda psikoloji ve kriminoloji çalışarak kanun güçlerine katılmak istemiş fakat yaptığı bir hata sonucunda üvey babası da ölmüş Flash'tan geçmişe gidip bunu düzeltmesini istemiş fakat Flash bunu reddetmiştir. Tüm bunlar da onu Zoom olmaya itmiştir.

12) REVERSE FLASH: Flash'ın istediği ya da yaptığı her şeyin tersini isteyen ve yapan bir hızcıdır. Flash'ın sevdiği her şeyi yok etmek istemektedir yalnızca Flash'ı öldüremez çünkü Flash olmazsa kendisi de olmayacaktır.

13) RA'S AL GHUL: Suikastçiler Birliği lideridir. Zekası, dövüş kabiliyetleri ve stratejileri ile Batman ile her seviyede ve şartta mücadele edebilecek belki de tek kişidir. Lazarus Çukuru denen yerden kendini her türlü hastalıktan, sakatlanmadan hatta ölümden kurtararak yaşamaktadır.

14) DAMIEN DARHK: H.I.V.E. adlı suç örgütünün kurusucu ve eski bir Suikastçiler Birliği üyesidir. Boyutu tam olarak bilinmeyen ama sınırları belirli büyü güçleri vardır.

15) BIZARRO: Superman'in ahlaki özellikleri hariç diğer bütün özelliklerine bire bir sahip kötü bir ikizidir.

16) BLACK ADAM: Büyücülerin şampiyonları olarak seçtikleri Black Adam, verilen büyülü güçleri tüm evrene meydan okumak için kullanmaktadır.


Yorumlar