KARANLIKLA KARŞI KARŞIYA FİLM ELEŞTİRİSİ


  Altın Küre en iyi film adayları arasında bulunan Karanlıkla Karşı Karşıya, 2 saat 15 dakika süren biyografi, suç, dram türü bir film.

  Filmin yönetmenliğini Spike Lee yaparken oyuncu kadrosunda Alec Baldwin (Dr. Kennebrew Beauregard), John David Washington ( Ron Stallworth), Robert John Burke (Chief Bridges), Adam Driver (Flip Zimmerman) gibi önemli isimler bulunmaktadır.

  Ron Stallworth, Colorado Springs'teki ilk siyah dedektiftir. Siyahların arasına sızmasaı ve bilgi edinmesi görevi verilir. Bu görevi sırasında gazete okurken gördüğü Ku Klax Klan örgütünün ilanını görüp telefon üzerinden iletişime geçer. Bu şekilde başlayacak önemli bir operasyon başlatır.

  Film belirli bir dönemin tarihini yansıtmaktadır. Açıkçası filmi gerçekten çok zor bitirdim. İzlenebilecek bir film olduğunu düşünmüyorum. Bu filmin nasıl aday gösterildiğini de gerçekten merak ediyorum. Filmde olaylar çok sıradan ve rastgele gerçekleşiyor. Filmin başında siyahların suç işleyip işlemedği üzerinde durulurken birden beyaz ırkçı bir örgüt işlenmeye başlanıyor. Ron, siyahların arasına sızmışken birden ırkçı örgütün incelenmesinin başrolüne geçiyor.

  Tarihin beliri bir dönemine damga vuran olayların anlatıldığı film, bu yükün altından kalkamamış gibi duruyor.

  Filme puanım 10 üzerinden 1..

  Herkese iyi seyirler...

Yorumlar