ÖRÜMCEK ADAM ÖRÜMCEK EVRENİNDE FİLM ELEŞTİRİSİ


  Spoiler içerir...!

 Mahallemizin dost canlısı kahramanı Örümcek Adam eğlenceli ve konuşkan bir karakterdir. Örümcek Adam, kötülerle mücadelesinde yeteneklerinden çok gevezeliğiyle düşmanlarını canından bezdirmektedir.

  Şimdi Örümcek Adam filmlerinde, animasyonlarında  Örümcek Adam'ın kötülerle mücadelesindeki diyaloglarını bir düşünün. Şimdi de birden fazla Örümcek Adam aynı animasyonda yer alırsa ne olur onu düşünün!

  1 saat 57 dakika süren filmde Miles Morales amcası ile gittiği bir yerde radyoaktif bir örümcek tarafından ısırılır. Ne olduğunu çözemeden kendi evrenindeki Örümcek Adam ile karşılaşır fakat daha tam anlamıyla konuşamadan Wilson Fisk öldürülmesine şahit olur.

  Fisk, ölen eşi ve oğlunu getirmek amacıyla açtığı boyutlardan farklı Örümcek Adamlar, kadın, bir de çizgi karakter domuz gelir ve Miles için işler iyice karışır.

  Ünlü isimlerin seslendirip can verdiği animasyon, bence oldukça başarılı. Örümcek Adamların kendi Örümcek Adam olma öyküleri güzel işlenmiş. Farklı boyutlardan gelen Örümcek Adamlar gerçekten güzel seçilmiş. Renkli bir kahraman olan Örümcek Adam'ın boyuttaşları da birbirinden renkliler.

  Miles'ın farklı Örümcek karakterlerle olan ilişkisi ve yeteneklerini öğrenme sürecinde yaşadığı bunalım biraz bunaltıcıydı. Amcası ile yaşadığı sahneler ve okul durumu çok yapay geldi. Animasyona zorla sokulmuş gibi duruyor. Amcasının yaptığı meslek gerçekten güzel bir sürpriz olmuş.

  Miles, siyah bir Örümcek Adam olduğu için oturduğu semt ve çevre ile ilişkileri Siyah kültür ögeleri taşımaktadır. Basketbol topu ile bir sahne bile düşünülmüş fakat madem Siyah bir Örümcek adam yapılıyor daha fazla ve derin Siyah kültürü animasyona sokulabilirdi.

  Farklı evrendeki Peter Parker'ın Örümcek Adam profilindeki değişim gerçekten çok güzel düşünülmüş. Animasyonda en beğendiğim bu kısımdı.

  Animasyonu genel anlamda oldukça başarılı buldum. Animasyona 10 üzerinden 7.5 puan veriyorum.

  Herkese iyi seyirler...

Yorumlar