FİLMİN ARDINDAN AQUAMAN HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİM


1) AQUAMAN BİR KABADAYI: Denizaltına kurtarma görevi için girdiğinde gücüne güvenerek kötü olsalar da kendinden oldukça güçsüz paralı askerleri dövdü. Ardından da babasını kurtarmadığı adamı kendine düşman yaptı. Kahramanlık ile zorbalık arasındaki farkın bu olduğunu düşünüyorum.

  Kahraman, kendinden güçlülere karşı durur ama kötü de olsa herkesi korur. Zorba, güçlü güçsüz herkese karşı durur ama koruma düşüncesi zayıftır. Düşmanlarına ise hiç acımaz. Filmde Atlan'ın Üç Dişli Mızrağı'nı aldıktan sonra güç, kıyafet ve bir de kocaman bir deniz canavarı aldı. Bu güçle denizin altındaki savaşa direkt olarak daldı ve orada emir dinleyen deniz insanları ve deniz canlıları ile savaşa tutuldu.


2) AHLAKİ TAVIRLARI YOK: Her ne kadar da kötü olsa üve kardeşi Orm'un nişanlısını kendine eş yaptı. Ayrıca burada kadının da değeri düşük gösterilmektedir. Orm ile çıkar için nişanlanmış ve evlenecekken kralığının düştüğünü anlayan Mera, daha önce Aquaman'e yaklaşmamış ama Atlan'ın Mızrağı elindeyken birden Aquaman'e yaklaşıvermiştir.

3) TUTARSIZ DAVRANIŞLAR SERGİLİYOR: Aquaman'in, Batman, Superman veya Wonder Woman gibi tutarlı davranışları yok. Bir an çok soğuk biri iken birden sıcakkanlı olabiliyor.

4) İDEALİ OLMAYAN BİR KÖTÜ: Kral olmak istemiyordu ama hoşuna gitti sanki. Yeryüzünde iken de ne yaptığı belli değil. Bir amacı yok kafasına eserse gidip birilerini kurtarıyor ama sonra hayatına devam ediyor. Orm, savaş çıkarmaya çalıştığında denizlerin kirletildiği, deniz canlılarının öldürüldüğünü söylediğinde haksız değildi tabi ki savaş çıkarmaya çalışması yanlış çözüm yolu ama en azından bir amacı var peki Aquaman Orm'u durdurduktan sonra bununla ilgili bir planı var mı? Burada haksız olanlar doğaya saygı duymayan insanlardı. Filmde her ne kadar Orm, kötü olsa da haklı olan bana göre o.

Yorumlar