ROCKY'NİN SON YÜKSELİŞİ - CREED II


  Bugün gösterime giren Creed II, 2 saat 10 dakika süren bir Apollo Creed'in oğlu Adonis Johnson Creed'in bir Creed'i yeniden dünya şampiyonu yapmasının ardından bir Creed'in bir Drago'dan intikam almak  istemesini anlatan Rocky serisinin son filmi. Devamı gelir mi tabi şimdilik bilemiyorum.

  Filmde babasının başına gelen olayda kendini de suçlu hisseden Rocky'nin aynı hadisenin Apollo'nun oğlu'nun başına da gelmesini istememesi ve ardından yaşananlar anlatılmaktadır. Klasik bir aksiyon, dram filmi. Ödüllük bir film değil ama önceki Rocky serisini izlediyseniz bu filmi de izlemenizi tavsiye ederim.

  Filmde her ne kadar yardımcı oyuncu olsa da gözler yine de Slyvester Stallone (Rocky) ve Dolph Lundgren (Ivan Drago)'ın üzerinde. Rocky IV'teki kadar etkileyici olmamış, seyirciler, boksörler izlerken sizi filmin içindeki gerilim ve heyecana dahil edemiyor. Yine Amerika- Rusya ülkeleri ve bu ülkelerin yaralı iki oğul boksörünün etkisi çok zayıf. Ama Sylvester Stallone ve Ivan Drago'nun o dönemden sonraki bitkinliği, aralarındaki gerilim ve öfkeleri inandırıcı ve izleyiciye kaç yıl geçmiş halen o yılki kinleri devam ediyor mesajı veriliyor.

  Filme puanım 10 üzerinden 6.

  Herkese iyi seyirler...

Yorumlar