DOOM PATROL DİZİ TANITIMI




  DC garip kahramanlardan oluşan bir takımın posterini paylaşarak yeni dizisini duyurdu. İlk kez 1963 yılında ortaya çıkmış olan süper takımın 15 Şubat 2019'da başlayacağı duyuruldu.




  Garip yetenekleri olan bir takımdan oluşan Doom Patrol'ün üyeleri;


1) The Chief


2) Elasti-Woman


3) Negative Man


4) Robotman


5) Mento


6) Crazy Jane







  Aslına bakılırsa toplum tarafından dışlanmış bu takım, X-Men takımına ilham vermiş gibi görünen tuhaf güçleri, görünüşleri ve tavırları olan doğaüstü canlılardan oluşan bir gruptur. Grupta Beast Boy'un da olduğu ve Cyborg'un olmadığı farklı çizgi romanlar da var. Cyborg olduğuna göre dizide Beast Boy'un da olma en azından birkaç bölüm oynama ihtimali de var gibi. İzleyince Bu takımda kimlerin yer aldığını, yer alıp çıktığını vs. öğrenebileceğiz.


  Dc'nin kötü adamlardan oluşan takım filmi Gerçek Kötüler( Suicide Squad), kahraman film ve dizileri Gotham, The Flash, Arrow vs. , mutant takımı Doom Patrol gibi dizi ve filmler yapması kendi adına güzel fakat yine marvel'ın gerisinde kaldı gerçek bir kötü adam filmi veya dizisi yine yok. Filmden ziyade dizilerde başarılı olduğu düşünülürse dizi yapması daha mantıklı gibi. Benim de bu dizi için önereceğim kötü Lobo'dur.


 
Doom Patrol üyelerini biraz daha tanıtmaya çalışayım:


1) The Chief: Tekerlekli sandalyeli bir dahi olan Şef'in gerçek ismi Niles Caulder'dir. Daha iyi bir yaşam yaratmak isteyen Niles'a gizemli bir bağışçı, hayırsever ulaşır ve yapılan deney sonucu bağışçı Şef'in aksine bir kötüye dönüşür, General Immortus'a. Bu deney sonucu Immortus bomba ile deneyin yapıldığı yeri patlatır fakat The Chief kurtulur tabi bacaklarını kaybederek. (Profeör Xavier'i anımsatmadı mı sizlere de?)


2) Elasti-Woman: Doom Patrol'e Elasti-Girl olarak girer yaşı ilerledikten sonra da haliyle adı Elasti-Woman olur. Hollywood'da bir aktris olan Rita Starr, Afrika'daki bir filmin çekimi sırasında tuhaf bir gaza maruz kalır ve bedenini istediği ölçüye getirebildiği güçlere sahip olur. Mento ile evlenir ve daha sonra Beast Boy'u evlat edinip onu da Doom Patrol'a dahil ederler.


3) Negative Man:Lawrence Trainor bir pilottur ve taşıdığı deneysel uçakta kaza yaparak kozmik bir radyoaktif gaza maruz kalır. Radyoaktivite bedenine zarar verir. Hastaneye kaldırılır ve burada Dr. Niles yani The Chief ie tanışır. The Chief ona radyoaktiviteyi kontrol edebilen bandajlar verir. Radyasyon, hayalet formu gibi güçleri vardır.


4) Robotman: Cliff Steele robottan ziyade bir cyborgtur. Doom Patrol'ün kurucularındandır. Takıntıları olan bir korkusuz olan Steele, akla gelebilecek ne kadar tehlikeli spor, aktivite varsa hepsini yapmıştır. Himalaya Dağları'na tırmanmak, araba yarışları vb. gibi...Bir araba yarışı sırasında aracında patlama olur ve beyni hariç bedeni yok olur. Dr. Niles (The Chief), Steele'nin beynini kurtarıp robot bedenine yerleştirir.


5) Mento: Steve Dayton, takıma telepatik güçleriyle yardım etmektedir. Takımın aslında tam bir üyesi olmaktan ziyade onursal üyesi gibidir.


6) Crazy Jane: Babası tarafından uğradığı şiddet sonucu Kay Challis kişilik bölünmesine uğrar ve birbirinden farklı 64 kişiliğe sahip olur ve bu 64 kişiliğin her birinin de ayrı bir süper gücü olur.

Yorumlar