KİTAP YAĞMURU İNCELEMESİ (ÇOCUK KİTAPLARI)


  Kitap Yağmuru, adından da tahmin edilebileceği üzere çocuklara kitap sevgisi aşılamayı amaçlayan bir çocuk öykü kitabı. Ali Aydoğan tarafından yazılmış eser Ata Yayıncılık tarafından basılmıştır. Beyin Gücü Gezginleri ismiyle basılmış serinin dördüncü kitabıdır. Toplamda 48 sayfa olan eserde hikaye 42.sayfada bitmekte geri kalan sayfalarda hikaye ile ilgili sorular sorulmaktadır.

  Kitap Yağmuru adlı kitapta iki yakın arkadaş olan Duygu ve Güven'in kazandıkları hayal gücü yeteneği sayesinde hayal ettikleri bir dileğin gerçekleştiği ütopik dünyaya gitmeleri konu edinilmektedir.

  Duygu ve Güven kitap okumayı çok seven iki arkadaştır ve Kitap Yağmuru adlı öyküde Duygunun yazar bir akrabası ile konuştuktan sonra ikisi de yazar olmak istediklerini belirtirler ardından Güven, Duygu'ya işi bitince yanına gelmesini ve ona bir sürprizi olduğunu söyler. Duygu gelince de onu düşleyerek yarattığı hayali bir kitap dünyasına götürür. Burada yağmur gibi yağan kitapları yine buna benzer bir şekilde gelen insanlar okumak için alıp götürmektedir.

  Güven'in hayalinde kitap okumayı çok seven bir insan topluluğu vardır. Kitaplar buna çok sevinmektedirler. İçlerinde yer alan bilgileri insanlarla paylaşmaktadırlar. Hiç kitap kalmayınca Güven ve Duygu gerçek dünyaya dönerler.

  Öykü sürükleyici sayılır orta kısımlarında sıkılmış olsam da sonuç itibariyle ilkokul yaş grubu çocukları için yazılmış başarılı bir kitap.

  Kitap sevgisi aşılamayı amaçlayan, betimlemeleri ile çocukların hayal güçlerini kullanmaya çalıştıran güzel bir kurgu.

  Kitap Yağmuru'n puanım 10 üzerinden 6.5...

 Ayda en az iki kitap okuduğunuz bol ve zevkli kitaplı günler...

Yorumlar