SHAZAM KİMDİR?


5 Nisan 2019'da vizyona girecek SHAZAM filmi öncesi karakter tanıtımı yapmak ve özelliklerinden kısaca bahsetmek istedim:

  William Joseph (Billy) Batson'ın ailesi asistanları Theo Adam tarafından öldürülmüştür ki o da sonra bir süper kötü olan Black Adam adıyla anılacaktır.

  Bu olayın ardından akrabasına gönderilen Billy, sokağa atılır ve Billy sokaklarda yaşamaya başlar. Billy kendisinin SHAZAM güçlerine sahip olmaya layık olduğunu kanıtlar ve Sonsuzluk Konseyi üyesi ve Sonsuzluk Kayası'nın koruyucu büyücü Mamaragan, 7 ölümcül düşmana karşı insanları koruması için güçlerini Billy'e devreder ve sonrasında ölür. Büyücü Mamaragan'ın bir diğer adı da SHAZAM'dır. Billy, onun adını söyleyerek süper güçlere kavuşur.

  Yalnız şöyle bir tezatlık var ki SHAZAM'a dönüşen Billy'nin baş düşmanı olan Theo Adam'ı Black Adam haline getiren de büyücü Mamaragan(SHAZAM)

  Billy, güçlerini kullanmak için SHAZAM sözcüğü sesli bir şekilde söyler. Bu sözcüğü söyledikten sonra 6 unutulmuş tanrının süper güçlerine sahip olur. Bu güçler şunlardır:

1) Solomon'un Bilgeliği                       S

2) Herkül'ün Kuvveti                           H

3) Atlas'ın Dayanıklılığı                       A

4) Zeus'un Gücü                                   Z

5) Achilleus'un Cesareti                       A

6) Merkür (Hermes)'ün Hızı                M

  
 Bu arada daha önceden Black Adam'ı oynayacak oyuncu da Dwayne Jhonson olarak açıklanmıştı.
5 Nisan'da vizyona girecek film DC evreni için oldukça önemli bir yapım olacak.

Herkese iyi seyirler...

Yorumlar