2019'DA YENİ TELEFON ALACAKLARA TAVSİYELERİM


   3 yıldır LG G2 kullanıyordum artık bozulma sinyalleri vermeye başladı ve yeni telefon almak için araştırma yapmaya başladım ama o kadar bilgi kirliliği var ki. Öyle telefon tanıtımı yapıyorlar ki sanki gitsem istediğim telefonu alabilecekmişim gibi hissediyorum. Beğendiğim telefon oluyor 3000 lira üstü. Böyle bir param yok olsa da açıkçası başkasını zengin etmem. 1000 liraya bir iki telefon var ama normalde özelliklerine baktım telefonun ederi 400 lira. Güncelleme almayan telefona 800 lira diyorlar yada wifi yok. Wifi olmadan ya da güncelle almadan o telefon isterse 20 çekirdek olsun ne olacak ki!

  Bir de iyiymiş gibi ucuz diyorlar 800 lira verip de 1 sene sonra ya da 1 sene dolmadan 1 telefon daha alırsam ucuz olmayacak ama.

  Herkesin aklında illa ki güzel telefonlar vardır. Çoğu mecrada da 2000 lira altı veya ucuz telefon önerileri veriliyor. Ama açıkçası o önerileri okuduktan veya izledikten sonra kendi araştırmalarımı da yapıyorum. Çünkü çoğu hep telefon şöyle güzel böyle iyi hiç mi kötü yanı yok.

  Bazıları bahsediyor ama çok azı. Mesela marketlere gelen telefonları inceleyen birkaç video izledim çoğu orta düzey telefon isteyenler alabilir vs diyor ama telefonun güncelleme almadığından bahsetmiyor ya da wifi özelliğinin olmadığından varsa da sorunlu olduğunu söylemiyorlar.

  Telefon tanıtım videolarında kamerayı ön plana çıkarıyorlar. Tamam ondan da bahsedin ama hepimiz de kamera için almıyoruz ki. Yeni nesil fotoğraf özelliği ve tasarımı seviyor deyip sürekli bunu ön planda anlatıyorlar iyi de yeni nesil mobile oyunları da seviyor. Güncelleme ve oyunları da genelde wifi ile yüklüyoruz. Telefonun işlemcisi oyun kaldırıyor mu, kasıyor mu, wifi kullanılabiliyor mu?

  Oyun oynama olarak da Pubg gösteriyorlar o da kısa bir süre. Bakalım bir genç 2-3 saat oyun oynadığında telefon ısınacak mı? sorunlar başlayacak mı? Pili 5000 miş vs... Zaten telefondan oyun oynadın mı telefonun şarjı sana 1-2 gün gitmez. Yani izleyin tabi öğretici videolar ama kendiniz de araştırın birini dinleyip de gidip bir şey almayın derim.

  2000 lira altı telefonlar ne kadar iyi olursa olsun sonuçta iyi olsa aynı firma başka bir telefonu 6000 liraya satmaz. 3000 liralık bir telefon ile 1500 liralık bir telefon neredeyse aynı özelliklere sahip olamaz.

 Telefonun özelliklerinden bahsediyor bakıyorsun gerçekten güçlü ama en sona bir geliyor Android 6 veya 7 diyor. Telefon güçlü olsa ne olacak ki. Bu telefon tahminen 2017 çıkışlıdır. Adam stoğunda duran 2017 yılında çıkmış telefonu 2019 yılında 1500 lira civarlarında satıyor.

  Yeni telefon almak isteyip de bütçesi sınırlı olan fakat acelesi olmayan dostlara benim tavsiyem kafanızda 2000 lira üstü telefonları belirleyip bunun yeni telefonlar çıktıkça düşmesini bekleyip öyle almanız. Bu tavsiyeye örnek olabilecek sanırım en iyi telefon ve modeli General Mobile GM 9 Pro'dur diye düşünüyorum.

  Xiaomi telefonların tanıtımı aşırı deredece yapılıyor, sürekli övülüyor ama piyasada yeni bir marka hangi sektörde olursa olsun böyle övülmesi beni şüphelendiriyor. LG markası buna bir örnek olabilir.

 Piyasada uzun zamandır var olan telefonları ya da uzun zamandır kullandığınız, bildiğiniz markaları almanız daha garantili olacaktır.

Birkaç telefon önermem gerekirse de  kabaca şunları önerebilirim:

General Mobile GM 9 Pro (Biraz daha düşebilir gibi ama emin değilim), Huawei Mate 10-20 (Bence ederinden daha pahalı şu sıra beklemek lazım diye düşünüyorum), Samsung Galaxy A serisi, Honor Play (oyun için), LG'nin yeni modelleri (Türkiye'de satılmıyor henüz, bir de LG'nin bazı sorunları vardı onları hallettilerse)

 Ama şunu söyleyeyim teknolojik aletler çok pahalı ve kimse kusura bakmasın bunun sadece döviz ile ilgisi yok. Ucuz diye satılan telefon kullanılmayan telefonlar. Bunlar benim şahsi tavsiyelerim. Siz kendi araştırmanızı iyi yapın aradığınız özellikleri belirleyip telefon almaya öyle gidin. Orada aklınızı karıştırabilirler.

 Çoğu insan kolay para kazanamıyor o yüzden kendinizi kazıklatmayın dostlar...


 

Yorumlar