ADALET BİRLİĞİ ÖLÜMCÜL BEŞLİYE KARŞI İNCELEMESİ


  2019 yapımı 1 saat 17 dakika süren animasyonda gelecekte yaşanan bir savaşta geçmişe giden süper kötülerin 21. yüzyıla yapılan bir zaman yolculuğu ile sonuçlanır.

  Bu yolculuk Adalet Birliği üyelerinden Batman ve Superman tarafından algılanır ama ne olduğunu çözmeleri oldukça zamanlarını alır.

  Animasyonun kilit ismi Yeşil Fener alayına yeni alınmış Jessica Cruz'un üstüne yoğunlaşmaktadır. Adalet Birliği'nin yer aldığı animasyonların genelde başarılı olduğunu düşünüyorum. Ama bu animasyonda akılda kalan birkaç soru oldu:

1) GELECEKTE ADALET BİRLİĞİ YOK MU?

  Gelecekte Lejyon üyelerinin oduğunu animasyonun ilerleyen bölümlerinde öğreniyoruz. Adalet Birliği'nin kurucularının da heykellerinin yer aldığı bir müze var. Yeşil Fenerler'in asil üyeleri de bu müzede yer alıyor.

  Geçmişte daha başarılı olamamış ama gelecekte çok meşhur olan Yeşil Fener Jessica Cruz, gelecekteki kahramanların hayranlığını kazanmışken Adalet Birliği üyeleri ve gelecekteki pek çok süper kahraman ve süper kötünün var olmasının nedeni bu kahramanlar neden görmezden geliniyor.

  Batman ölmüşse de yerine DNA vasıtasıyla ya da öğrenci olarak birileri geçmiş olmalı Nightwing gibi...

  Superman, Wonder Woman gibi ölümsüz kahramanlara ne oldu peki? En azından bu kahramanlara ne olduğu konusunda az da olsa bilgi verilebilirdi.


2) JESSICA CRUZ NASIL VE KİMİN YEŞİL FENER OLDU? 

  Arkadaşları ile ormanda bir katilin adam öldürmesine şahit olan Jessica'nın arkadaşları bunun üzerine öldürülür. Jessica son anda kaçar. Sahne sonradan onun bunalım halinde oluşu ve Yeşil Fener oluşu ile devam eder. Peki Jessica hangi Yeşil Fener öldü de yüzük tarafından seçildi? Bu konuda hiçbir bilgi yok.


3) ÖLÜMCÜL ÜÇLÜ NEDEN ARKADAŞLARININ TUTSAK OLDUKLARI YERE SALDIRMADI?

  Zamanda yolculuk yapan Ölümcül Üçlü neden Jessica Cruz karakterinin yardımına ihtiyaç duydu. Yeşil Fener Birliği'nin savaşta olduğunu ve cezaevinin korumasız olduğunu biliyorlardı. Orayı koruyan  3 Yeşil Fener vardı. Adalet Birliği ile başa çıkabilecek güçte olan Ölümcül Üçlü direkt bir saldırı ile arkadaşlarını kurtaramaz mıydı? Yeşil Fener cezaevinin bulunduğu gezegene girmek için Adalet Birliği'ni karşılarına almadan daha tehlikesiz bir yolu seçemezler miydi?
 

Yorumlar