ARROW: BİTEN BİR DC DİZİSİ DAHA



 Bitecek diziler duyurulmaya devam ediyor. Daredevil ve Jessica Jones dizilerinin ardından Arrow da 8.sezonu 10 bölüm yapılıp bitirilecek.

  10 bölüm olacağına göre her şey çok hızlı gelişecek demektir. Arrow'u bitirmek için Arrowverse'ü de bitirmek gerekir diye düşünüyorum. Böyle olursa eğer 8.sezondaki her bölüm normalden daha uzun olacaktır diye tahmin ediyorum.

  Teorilere yer vermeden önce biten ve bitecek dizileri düşününce çoğunlukla beğenilen ve izlenilen diziler. Peki neden bitiyor olabilirler?



  Benim bu konudaki ilk tahminim başrol oyuncusunun diziden büyükleşmesi. Yapımcı, yönetmen, yayıncı kuruluş, DC vs. bunların hepsi Stephen Amell'in gerisinde kaldı. Bunu kanıtlamak için örnek vermem gerekirse Flash dizisi neden kaldırılmadı. Çünkü Flash karakterini canlandıran aktör Grant Gustin dizide öne çıkmıyor. Dizinin adı The Flash ama öne çıkan The Flash Team. Diziden Grant Gustin ve The Flash'ı çıkarın ki Flash Point'e gittiği zaman birkaç bölüm yoktu ama dizi yine de izlendi. Ama Arrow dizisinde çıkarın Stephen Amell ve Arrow'u boşluğu dolduramazsınız. Zaten Adalet Birliği filminde Flash'ı Ezra Miller oynadığında çok da yadırgamadık.

  Klasik patron mantığı gibi geliyor bu bitmelerin ardındaki nedenler. Supernatural , Daredevil bu diziler de öyle... aktörü diziden ayrılırsa dizi biter ya da bitmiş kadar olur.

  Arrow'un final yapışının ardındaki ikinci teorim ise Batwoman dizisi. İzleyiciler Arrow, The Flash, Legends of Tomorrow, The Titans, Doom Patrol varken Batwoman dizisine ne kadar ilgi gösterirlerdi. The Flash, Supergirl ve The Legends of Tomorrow üstteki teorimi destekleyen diziler olduğundan bitirilmeyecektir şimdilik. Titans ve Doom Patrol daha yeni ve DC firmasının idealist davranıp çektiği ve çok popüler olmayan dizileri. Bu iki dizileri erken final yaptırmak DC için kötü olur ki DC filmlerden ziyade dizileri ile daha öne çıkan ve başarılı olan bir şirket. Geriye 7 sezon yapmış Arrow kalıyor.

  Benim aklıma Arrow'un final yaptırılması ile ilgili gelen bunlar. Arrow nasıl bitebilir ile ilgili teorilere gelelim. Herkesçe en çok düşünülen teori Arrow'un en son yapılan 3'lü Arrowverse'ün devamında gelişecek olaylar sonucunda biteceği.

  3'lü Arrowverse'te aslında bu sinyal biraz verilmişti. The Monitor, Arrow'un gelen tehlikede en önemli rolü oynayacağını söylemişti. Burada kendini feda edecek kişinin Arrow olduğu belirtilmişti. Ama o zaman dizinin final yapması söz konusu olmadığı için ölmeyeceğini düşünmüştüm. Final olacağı için Arrow'un 8.sezonda yine DC karakterlerinden oluşan bir takım mücadelesinde bulunurken final yapacak dizilerin ve dizilerden ayrılacak isimlerin ölmesi muhtemel.

  Arrow'u The Anti Monitor öldürür diye düşünüyorum ama acaba bir sürpriz yapılır mı? Kendi takımından birisi tarafında öldürülebilir mi? Ya da daha büyük bir sürpriz yapılıp ölmeyebilir mi? Dizi final yapacağı için çoğunluk Arrow'un finalde öleceğini düşünüyor böyle durumlarda genelde ters köşe yapılır. Sonuçta dizi bitecek ama ilerde farklı bir projede Arrow kullanılabilir.

  Yenilmezler takımında Hawkeye nasıl vazgeçilmeyen bir karakter ise Adalet Birliği'nde de Arrow-Green Arrow karakteri de öyledir. Adalet Birliği'nin ilerleyen filmlerinde de artık daha farklı kahramanların yer alacağını düşünüyorum.

  Herkese keyifli film ve dizi seyirleri dilerim...

Yorumlar