HELLBOY 2004-2008 vs. HELLBOY 2019


  İsmi aynı olsa da son Hellboy filmi önceki iki filmden bağımsız bir film. Hellboy'un doğuşu, yaptığı iş vs. önceki filmlerle aynı veya benzer olsa da Hellboy 2019, serinin 3. filmi değil. Peki iki seri olan filmden farklılıkları ve iki seriye benzerlikleri neler bunları gözler önüne sermeye çalışacağım. Hangisinin daha iyi olduğu kararı tabi ki sizin.

1) FİLMİN KADROSU VE YÖNETMENİ

  İlk iki filmde yani Hellboy(2004) ve Hellboy Altın Ordu(2008) filmlerinde Hellboy rolünü Ron Pearlman üstlenmişken filmi hem yazan hem de yöneten Guillermo del Toro idi.
  Hellboy(2019)'da başrolde David Harbour varken yönetmenlik koltuğunda Neil Marshall bulunmaktadır. 2019 Hellboy'un senaryosunu Andrew Cosby ve Mike Mignola hazırlamıştır.


2) HELLBOY

 Ron Pearlman'ın canlandırdığı Hellboy tam bir kovboydu. Yalnız çalışmayı sever, en yakınlarına güvenmekten bile kaçınır babası hariç kimseyle iyi geçinemezdi. Ağzından prosunu eksik etmez ve şöhreti severdi. Konuşmaktan ziyade iş bitirmeyi sever. Onunla bırakın ters konuşmayı, olumsuz bir imada bile anahtar olan güçlü yumruğunu çakıverirdi.

  David Hoarbour'un Hellboy'u açıkçası daha çirkin ve daha huysuz ama huysuzluk yapmasına rağmen kavga etmemektedir. Sürekli konuşmakta ve şikayet etmektedir. Yüzüne karşı ondan hoşlanmadıklarını söyleyen insanlara karşılık verse de Pearlman'ın daha büyük bir tepki vereceğini düşünüyorum.

  Bunun yanında Pearlman'ın Hellboy'u huysuz olmasına karşın dünyalı babası geldi mi kuzu gibi iken Harbour'un Hellboy'u bir ergen gibi babası ile sürekli kavga etmektedir.

  Pearlman'ın Hellboy'u Şeytanın çocuğu ve kıyametin başlatıcısı olarak görülse de yaptıkları ile dünyanın koruyucusu olmuşken Harbour'un Hellboy'u Arthur'un soyuna dayanmakta ve bunun yanında kıyameti sonra hemen durdursa da başlatmıştır.

3) TEŞKİLAT

  Pearlman'ın Hellboy'u teşkilatça sevilmese bile saygı görmektedir. Ona yardımı dokunacak her şeyi yapmaktadırlar. Harbour'un Hellboy'u ise teşkilatlar tarafından öldürülme girişimlerine uğramıştır.



 

Yorumlar