SHAZAM FİLMİNİN ARDINDAN AKILDA KALAN SORULAR


 1) SHAZAM SUPERMAN İLE NE ZAMAN TANIŞTI?

  Filmin son sahnesinde Billy, Freddy'e sürpriz yapar ve Shazam olarak elinde tabldot ile yemekhanede  Freddy'nin yanına gelir. Ama sürpriz burada bitmez birden elinde tabldot ile Superman (yüzü görünmüyor) de gelir. Bu hepimiz için güzel bir sürpriz olsa da Billy'nin Superman ile hangi ara tanışıp onu davet ettiği aklımıza film ile ilgili gelen ilk sorulardandı.

 2) POLİS, BİLLY'NİN ANNESİNİ BULAMIYOR MU?

  Filmde belki de en saçma bulduğum detay buydu. Annesi yaşayan bir çocuğun annesi bulunamıyor ve çocuk yetimhanelere veriliyor ama Billy tek başına annesi ile aynı adı taşıyan bir çok kadın buluyor zaten en sonunda onu istemese de annesini buluyor.

3) DR. SIVANA, FREDDY'Yİ KAÇIRIRKEN KİMSE MÜDAHALE ETMEDİ

  Böyle bir durumda kim müdahale edecekti diyebilirsiniz. Haklı olabilirsiniz de ama Amerika filmlerinde ne kadar süper güçlü olursa olsun süper güçlü veya normal bir insan çıkıp kahramanlık yapar. Bu filmde kimse yardım etmedi. Belki de daha gerçekçi ama fantastik bir film için gerçekçilik de abartı bence :)

4) BILLY SHAZAM OLDUĞUNDA SAHİP OLMASI GEREKEN BAZI GÜÇLER GÖRÜLMEDİ

  SHAZAM isminde her harf bir gücü temsil ediyor.

S --> Solomon'un bilgeliği

H --> Herkül'ün gücü

A --> Atlas'ın dayanıklılığı

Z --> Zeus'un yıldırımı

A  --> Akhilleus'un cesareti

M --> Merkür (Hermes)'ün hızı

Buradaki güçlere bakınca Solomon ve Akhilleus'un güçlerinin Billy, SHAZAM olduğunda var olmadığını gördük.

5) YILDIRIM ÇAPTIĞINDA ETRAFTA BİR İZ OLMUYOR

  Gökyüzünde bir yıldırım düşüyor ama bu yıldırım Billy dışında hiçbir şeye gelmiyor


6) DR. SIVANA'NIN STATÜSÜ, KÖTÜLÜKLERİ VE VERDİĞİ ZARARLAR

  Dr. Sivana, çocukken Shazam tarafında layık olmadığı gerekçesiyle geri gönderildikten sonra yaşamı boyunca o mekana dönebilmek için bir servet harcamış. Böyle makam, mevki sahibi nasıl oldu acaba? Babası ve abisi daha çocukken ona kötü davranıyorlardı. Zengin olan bu ikilinin Sivana'ya yardım ettiklerini hiç sanmıyorum. Peki nasıl bu kadar zengin ve şöhretli olabildi. Filmde Sivana'nın çocukluktan yetişkinliğe geçişinde biraz daha detay verilse iyi olabilirdi.


 7 büyük günah ile birleştikten sonra yaptığı ilk iş babası ve abisinin bulunduğu şirkete gidip günahlara onları öldürtmek oldu. Binadan aşağı atılanlar, içerde katledilenler oldu ama ne bir polis ne de bir Adalet Birliği üyesi bu duruma müdahale etmedi. Dr. Sivana ortalığı yıka yıka Shazam'ı aradı ve elini kolunu sallayarak dolaştı.

7) BILLY'NİN SHAZAM OLARAK SEÇİLİŞİ

  Büyücü( asıl Shazam) tarafından yeni seçilecek şampiyonun SHAZAM olabilmesi için buna layık olabilmesi gerekiyor. Ama Billy, Foster kardeşi Freddy'yi kurtardı diye mi layık görüldü? Sanırım tehlikenin geldiğini ve ölümünün yaklaştığını fark eden büyücü acele ile Billy'yi seçiverdi. Bu durum Billy'de görmediğimiz Solomon bilgeliğinin Büyücü'de de olmadığını gösteriyor. Zaten devam filminde de göreceğinizi düşünüyorum. Shazam'ın en büyük düşmanı olan ve aynı güçlere sahip olan Black Adam karakterinin de var olmasının sebebi yanlış karar veren eski Shazam yani Büyücü'dür.


8) SUPERMAN'E ATILMIŞ MERMİNİN FREDDY'DE NE İŞİ VAR?

  Billy ile tanıştıkları sahnede Freddy, süper kahraman hayranı olduğunu açıkça belli etmiştir. Billy'ye süper kahramanlar ile ilgili bir şeyler anlatırken Superman'e atılmış ve yamulmuş bir mermiyi de gösterir ve bunu nasıl elde etmiş olabileceği gerçekten en merak edilen sorulardandır.


9) SONSUZLUK MAĞARASI'NA ÇAĞRILIRKEN BELİREN İŞARETLER

  Mağara'ya çağrılanlar ışınlanmadan önce bazı işaretler beliriyor. Büyük ihtimalle 7 koruyucunun ya da SHAZAM harflerinin sahibi olan Tanrı ve kahramanların işaretleri olabilir ama bu işaretler hakkında da bilgi verilmeyip izleyici merakta bırakılmış


10) NEDEN 6 KORUYUCU

  Billy, Foster kardeşleriyle gücü paylaştığında kendisi ile birlikte 6 kişi oluyorlar ama 7 olması gerekiyordu. Burada sanırım 7. kişi Black Adam oluyor ama bu bir tahmin. Bu konuda da kesin bir bilgi verilmeyip izleyici yine merakta bırakılıyor.

 Herkese iyi seyirler...

 



Yorumlar