SUPERNATURAL 14.SEZON FİNALİ SONRASI 15.SEZON TEORİLERİ



  Supernatural dizisinde 14.sezon sonuna doğru Jack ile mi uğraşacaklar Hiçlik ile mi? derken düşman olarak Chuck ortaya çıktı.


  Supernatural 15.sezon ile son sezonunu yapacak ve bu sona yakışacak güçte bir düşman ile mücadele verilecek Tanrı...


  14.sezon finalinde Jack, baş meleği bile tutabilecek bir tabuttan kurtulmuş. Artık dünyadaki insanlar için iyilik yapmak  isterken bir tehlikeye dönüşmüştür. Castiel artık Cennet'ten de yardım isteyemediği için Cehennem'e girmeye çalışırken birden Tanrı yanında belirip duan ve Jack için geldiğini söyledi. Zaten bunu duyduğumda bir yalan olduğunu anlamıştım çünkü Castiel, Tanrı'yı birçok kez farklı sezonlarda aramış ama yanıt alamamıştır. Bu gelişinin Jack için olduğu çok belliydi. Çünkü Jack, Tanrı'nın yarattığı diğer varlıklardan farklıydı. Lucifer ve Michael  dünyadaki yaşama son vermek istiyorlardı ama yine Tanrı'nın istediği yollarla yapıyorlardı. Bir anlaşma, bir senaryo içerisinde davranıyorlardı. Cehennem, anlaşmalar yaparak insanların ruhunu alıyordu ama Jack kötü niyet olmadan senaryoyu bozdu. Jack, evreni yok edecek olsa ve Tanrı bunu ondan isteseydi bile Jack kafasına göre yaptığı için yine de ondan hoşlanmayacaktı.


 Tanrı'nın iyi niyetle gelmediğini anladığım ama saf Castiel'ın ve Winchesterlar'ın hale alamadıkları bir diğer nokta da Jack'in ruhunu yenilemeyi yapamayacağını söylediği kısımdı. Sam, Cehennem'den ruhu olmadan döndüğünde Ölüm, Sam'i tam anlamıyla olmasa bile düzeltmişti. Ölüm yapabiliyorsa Tanrı neden yapamasın?


  Tanrı'nın iyi niyetle gelmediğini gösteren en bariz üçüncü işaret ise bir silah vermesi idi ve bu silahın da çift yönlü çalışması idi. Yani birini öldürürseniz aynısı size de olacaktı. Burada Sam'in biraz durumu fark ettiği görülse de tam anlamıyla bir uyanış olmadı. Yani Tanrı birden geliyor ve hemen bir silah yaratıyor Jack için birden aklına silah yapmak mı gelmiş ve tek çözümü yok etmeye dayalı bir yöntem.


  Tanrı'nın Dean, Jack'i öldürmeye niyetli iken keyif alması bir anda gözümün önüne 5. sezondaki Kıyamet bölümlerini getirdi. Koltuğunda oturmuş, çaresiz insanların ölümünü izliyordu demek ki diye düşündüm. Herkes bir Winchester değil ki, haberin yokken ölüveriyorsun. Mücadele etme şansı bile verilmiyor ki bunu 14.sezon finalinde de gördük bir parlak şıklatmasıyla dünyaya kötülükleri saldı ve bundan Winchesterlar hariç insanların haberi yok. Kendilerini koruyamayabilirler ama en azından habersiz ve hazırlıksız olmaktan iyidir.


  14.sezon final bölümünde Tanrı, Jack'i öldürmenin tek yolu silah demiş ama kolayca öldürmüştür fakat Jack Hiçlik'te uyanmış ve karşısında Billie (Azrail) ve Hiçlik'i görmüştür. Hiçlik, kendisine pek karışılmayan bir varlık ve kendine verilmiş alanda huzur içinde takılıyor. Azrail de kendi evreninde bağımsız bir varlıktır ve işine karışılmaz. Tanrı'nın kendisine düşman gördüğü Jack'in karşısında bu iki bağımsız olarak işini yapan varlığın belirmesi bir isyan olacağının işareti gibi görünüyor.


  Hiçlik boyutunda daha uyanmamış kimler vardır kim bilir. 15. sezonda Tanrı'ya karşı verilecek mücadelede kimler uyandırılabilir, Tanrı'ya karşı en büyük tehdit hangi varlıklar olabilir, bunları düşünüp tahmin etmeye çalışalım:


  Tanrı, kıyameti kendi koltuğundan izlerken Cennet ve Cehennemi kullanacaktır. Meleklere ve iblislere, hayaletlere, hortlaklara vs. karşı Winchesterlar'ın ve Castiel'ın da müttefiklere ihtiyaçları olacaktır.


1) JACK: Hiçlik tarafında serbest bırakılacağı kesin çünkü şu anda Tanrı karşısına bir ordu çıkacaksa en büyük güç Jack olacaktır


2) LUCIFER: Güvenilmez olsa da Tanrı karşısında yer alacak en önemli güçlerden birisi. Hem Cennet hem de Cehennem için adı geçince bile bir korku unsuru olacaktır.


3) HİÇLİK: Castiel'ın uyandırıldığı andan beri huzuru kalmayan ve bu durumun düzelmesini isteyen Hiçlik için kaos ortamını bitirmek ve dinlenmek en büyük ödül olacaktır. Bu nedenle uyuyabilmesi için huzursuzluğa müdahale edecektir.


4) GABRIEL: İnsanların arasında yaşadığı zamanlarda kazandığı özgür irade onu sadece emir alan bir varlık olmaktan çıkarıp irade kazandırmış ve kendi özgür iradesi ile karar verebilir hale gelmiştir. Bu durum da onun Tanrı'nın yaptığı bu duruma karşı çıkmasına neden olacaktır.


5) CROWLEY: Dizide Castiel gibi sevilen karakterlerden birine dönüşen ve kendi kurallarıyla yaşayan ve Winchesterlar'ı seven bir iblis olan Crowley en son kendini feda etmişti. Onun da savaşta önemli bir müttefik olacağını düşünüyorum.


6) AVCILAR: Diğer evrenden gelen ve bu evrendeki avcılar için dünyaya salınan yaratıkları yakalamak zaten bir görev. O nedenle zaten onlar doğal müttefikler fakat acaba Billie ölmüş olan avcılar konusunda da bir şey yapabilir mi? Yani hem avcı hem de hayalet müttefikler tıpkı Leviathlarla mücadele sezonlarında Bobby'nin hayaletinin yardımında olduğu gibi yardım etsinler diye çağrılabilirler.


7) ROWENA: Dizide yaptığı büyülerle pek çok yardımı dokunan Rowena, büyü yoluyla yine yardım edecektir.


8) KARANLIK: Tanrı'nın kız kardeşi savaşın hangi tarafında yer alacak. Hangi tarafta yer alsa o tarafın güçleneceği kesin ama şimdi kardeşi ile de arası iyi tarafsız kalmayı da tercih edebilir.


9) PAGAN TANRILARI: Artık kendilerine inanılmadığı için güçsüzleşen daha önceden Lucifer'ın da öldürdüğü ama ölmemiş birçok tanrı var. Bunlar da savaşa dahil edilebilir.


10) SAM'İN İBLİS GÜÇLERİ: Artık etik olmayack savaşta çaresiz kalınacak çok fazla sahne olacaktır diye düşünüyorum. Castiel zaten ilk 5 sezondan oldukça uzak güce sahip o sezonlarda iblis kanı içen Sam, ortalamanın üzerindeki bir melek ve iblisten çok daha fazla güçleniyordu. Yine bu güçlerini kullanabilir.



  Tabi bunların birçoğu teori bakalım 15.sezonda neler olacak

Yorumlar

  1. Son sezon olacağı için uzun yıllar emek veren crowley gabriel ve lucifer'ın yanında john,mary,bobby,charlie,wayward sisters,azazel,lilith,ruby,garth,metatron ve alpha vampirin geri döneceğini düşünüyorum ama eve konusu fazla işlenmediği için o büyük ihtimalle olmayacak

    YanıtlaSil

Yorum Gönder