SUPERNATURAL'DA YARIDA BIRAKILMIŞ ÖYKÜLER


 1) SAM WINCHESTER'IN İBLİS GÜÇLERİ

  Sam'in sarı gözlü iblis'in gözdesi olduğu ve Winchester ailesi için pek çok kötü senaryonun gerçekleştiği bölümlerde Sam, Cehennem ordularının komutanlığının en güçlü adayı olarak seçilip bu yolda ilerletildiği dönemlerde belirli güçlere sahipti ve iblis kanı içerse ,ki bu çoğunlukla sevgilisi iblis Ruby'nin kanı idi,bu gücü muazzam bir seviyeye ulaşıyordu. Lilith'i öldürdükten ve Lucifer'ın dünyaya gelişinin ardından noldu peki? Sam'in güçlerinin kaybolduğunu sanmıyorum. Bu konu üzerinde bir daha durulmadı.


2) ADAM WINCHESTER CEHENNEM'DE KALIŞI

  Kıyametin durdurulduğu, Sam ve Dean kardeşlerin Lucifer ve Michael'a karşı dünyayı savunduğu 5.sezon finalinde Michael tarafından ele geçirilen Adam, Lucifer ile aynı kafeste düşmüştü. Sonra bir daha Adam'dan haber alamadık. Dizide Cehennem'e de oldukça fazla gidilip gelinmesine rağmen Adam Kara Delik'e düşmüş gibi yok oldu.


3) JESSE TURNER ORTALIKTAN KAYBOLDU

  5.sezonda bir iblisin çocuğu olan Jesse Turner adlı çocuğun güçleri oldukça etkileyiciydi. Castiel, bu çocuğun gelecekte Lucifer'a yardım edip Cennet'in büyük bölümünü birlikte yok edeceklerini söylemişti. Ama gelin görün ki Cennet farklı bir şekilde yok oldu sayılır. Jesse Turner'ın yerine de başka ve daha güçlü bir çocuk olan Lucifer'ın oğlu Jack geldi. Jesse Turner'a ne oldu artık öğrenebileceğimizi hiç sanmıyorum. O da Adam Winchester gibi yalan oldu.

4) DEAN - LISA VE BEN 

  Lucifer tarafında ele geçirilip Cehenneme düşen Sam, oradan ruhu olmadan döndüğünde Dean, Lisa ve onun çocuğu Ben ile mutlu bir aile tablosu kurmuştu. Sam, döndükten sonra işler değişmiş, bela yine peşlerine düşmüştür. En sonunda da Dean hem belaları Lisa ve Ben'den uzak tutmak hem de kardeşini yalnız bırakamadığı için Castiel'a Lisa'nın Dean ile ilgili anılarını sildirtmiştir. Dizide yer alan en romantik ilişkilerden birisi de kısa sürmüştür. Ama Lisa ve Ben'e ne oldu? Bu aileye de hiç geri dönülmedi ya da bir yerde rastlanmadı.




5) TANRI YANİ CHUCK'IN VE KIZKARDEŞİ KARANLIK'IN KAYBOLUŞU

  11.Sezonda Chuck'ın Tanrı olduğunu öğrendiğimizde artık Tanrı dizide daha fazla görünecek melekler sonunda gün yüzü görecek derken Chuck, kız kardeşini de alıp yine kayboldu. Tamam karışmıyor ama ortalık da fena toz duman bir görün bir el at. Kimin ne yaptığı belli değil. 14.sezonda Castiel'ın Tanrı'ya ulaşma çabaları var ama bakalım 14.sezonda mı görünecek yoksa 15.sezonda mı bilinmez.




6) VAMPİR BENNY'NİN KAYBOLUŞU

  Dizide Castiel, Bobby ve Sam'den sonra belki de en yakın kişi Araf'ta dost olan vampir Benny Lafitte idi. Sam, onunla bir türlü uyuşamamıştı. Aslında doğaüstü varlıkları Winchester ailesinde en çok kabullenen Sam iken sanırım abisinin ilgisizliği diye düşündüğüm nedenden Benny'i istemedi o da Araf'a dönmüştü ama sonra ne oldu bu da dizideki belirsizliklerden birisi.




7) JACOB POND'UN KAYBOLUŞU

  Sam, çocukluk arkadaşı Amy ile olay sonucu karşılaşır ve onun Kitsune olduğunu öğrenir. Amy, kendi için olmasa da Kitsune olan oğlu Jacob için insanları öldürmek zorundadır. Bunun için de kendince kötünün iyisi olacak bir yöntem bulmuştur. Sadece gerçekten kötü insanları öldürüp oğlunu o şekilde beslemektedir. Sam, arkadaşını öldürmeye kıyamaz ve serbest bırakır Dean'e de bunu söyler. Dean bunu kabul etmişti ama Sam'in haberi yokken gidip Amy'i öldürmüştü ve Jacob, Dean'e büyüdüğünde peşine düşeceğini söylemişti. 9. sezonda gerçekleşen bu hadise de yarım kaldı. Jacob'a ne oldu? Dean'i arıyor mu? Avlanıp insanları öldürüyor mu? Dizide yine yarım bırakılmış bir olay oldu.


8) COLT'A NE OLDU?

  Supernatural başladığından bu yana avcılar için en vazgeçilmez silahlardan birisi belki de en önemlisi olan Colt, Castiel 12.sezonda Dagon'u öldürme başarısızlığında zarar görmüştü. Sam, Colt'u tamir edeceğini ya da etmeye çalışacağını söylemişti ama ne oldu bu da yine yalan olan olaylar arasına girdi. Winchesterların illa ki daha önemli işleri var ama zaten hiç huzur dolu vakitleri olmadığı için bu önemli silahı nasıl unuttular anlaşılır gibi değil. Artık Melek Bıçağı yeterli geliyor demek ki. Güçleri kullanmasını istemeseler bile Jack de var. Kaç sezon hevesle izlemiştik şu Colt'u bulun diye sonra da bakalım iblislere neler yapacak, Sarı Gözlü'yü öldürebilecek mi? diye şimdi ortada bile yok! Resmen nankörlük :)

9) BLOODLINES BÖLÜMÜ

  9.sezondaki Bloodlines bölümünde Winchester Kardeşler'in Chicago'daki birçok doğaüstü türün aileleriyle karşılaşma  fırsatı verilmiştir. Bu bölümden sonra da çözülmemiş pek çok olay arkada bırakılmıştır




10) BANES İKİZLERİNİN KAYBOLUŞU

   Supernatural'a pek çok ilgi çekici karakter geldi. Banesler de bunlardan biri. İkizleri en son kız kardeşi Alicia öldüğünde Max'in onu dirilttiği bölümde görmüştük. Daha sonra başka bölümde yeniden görülmediler. Hazır pek çok avcı Michael tarafından öldürülmüşken görülebilirlerdi. Bakalım daha önümüzde 14.sezon bir kısmı ve 15.sezon var.

  Herkese doğaüstülüğü oldukça fazla Supernaturallı bölümler...


Yorumlar