IT 2: FİLM TANITIMI

 Türkiye'de 6 Eylül 2019 tarihinde vizyona girecek olan IT filminin ikinci bölümünün başrollerini James McAvoy, Jessica Chastain, Bill Skarsgard, Bill Hader, Sophia Lillis, Jack Dylan Grazer, Finn Wolfhard, Jaeden Martell paylaşmaktadırlar.

  Fragman, Büyümüş olan Beverly Marsh'ın eski evine gelme sahnesi ile başlıyor. Kapıyı yaşlı bir kadın açıp onu misafir ediyor ama yaşlı kadındaki ilk garipliği Beverly'nin yanından ayrıldığında fark ediyoruz. Beverly duvardaki resimlere bakarken karşıda yaşlı kadın Mrs. Kersh duruyor ve o an kadındaki gariplik belli oluyor. Ardından camdaki böcekler ve daha sonra Mrs. Kersh'ün terlediği an kıyafeti ile serinlemeye çalıştığında göğsündeki yara artık yaşlı kadının aslında yaşlı bir kadın olmadığını ortaya çıkarıyor.

  Beverly eski evinde Ben Hanscom'un kendisine yazdığı aşk şiirini buluyor. Bu kart onun güzel anıları yanında kötü anılarını da hatırlatıyor.

  Beverly, duvarda eski bir fotoğraf görüp sorduğunda Mrs. Kersh, babasının fotoğrafı olduğunu söylüyor ve fotoğrafa dikkatlice bakınca babam dediği kişinin Pennywise'ın makyajsız hali olduğunu görüyoruz. Beverly bir tuzağa düştüğünü geç de olsa anlıyor.

  Fragmanın devamında Derry'de yaşayan çocukların ilk filmdeki çocukluk hallerinin geçtiği yerlerde büyümüş hallerini görüyoruz. Yani onlar da Derry'e dönmüş. Ama kaybedenler kulübünde 7 kişi vardı. Fragmanda 6 kişi görünüyor. Stanley Uris'in bu korkuyla yüzleşemeyeceği için gelmediğindendir.

  Büyüyen ekip IT ile ilgili yaşadıkları her şeyi tam anlamıyla hatırlamamaktadır ve kasabada her geçtikleri yerde anıları yeniden canlanmaktadır. Bu da IT ilk filmdeki çocukları ikinci filmde de izleyeceğimiz anlamına geliyor.

  Bunun dışında küçük Georgie de ikinci filmde görünüyor ama sanırım Pennywise'ın Bill'i kandırmak için yaptığı bir numara. Georgie'nin ölümüne neden olan küçük oyuncak gemi de Pennywise'ın elinde bulunmaktadır.

 Richie'yi insanları üstlerinde balonlarla uçan bir palyaçoya karşı uyarmadı diye suçlayamayız, sonuçta o da donup kaldı.

  Pennywise'ın makyajı resmen yüzünden kazıdığı sahne, Mrs. Kersh'ün babası ile ilgili olayları anlattığı bir sahneden olabilir.

  IT 2 filmi korku sevenler için izlenebilir bir film. Herkese iyi seyirler...

Yorumlar