JOHN WICK 3: PARABELLUM FİLM ELEŞTİRİSİ


  John Wick 3 Parabellum, 2 saat 10 dakika süren aksiyon, suç, gerilim tarzı bir film. Filmin başrolünde Keanu Reeves, Halle Berry, Ian McShane, Laurence Fishburne, Mark Dacascos gibi isimler yer alıyor.

  Film, ikinci filmin bitişinde John Wick'e verilen 1 saatlik avantaj ile açılıyor. Wick, kafasında belirlediği yardım ya da en azından koruma alabileceği yerlere gidiyor ama pek işe yaramadığı gibi gittiği yerlerdeki insanların çoğu da hazin sonlar yaşıyor ki filmde açıkçası anlamsız olan yerlerden birisi bu sahnelerdi. Yani John Wick'e yardım etmesen de düşmanlarının sana da geleceği belli iken neden önlem almazsın ki.

  John Wick'e verilen süre dolmadan John bir doktora gider doktor süre bittiğinde attığı dikişi yarıda bırakır ama yine de John'a kendini silahla hafif de olsa vurdurtur bunu doktor biliyor da diğer teşkilatlar bilmiyor mu!

  2.filmde de John'un çaresiz kalıp işi alması ve ardından herkesi temizlemesi ve Continental otelde birini öldürmesi sahnesi saçma gelmişti. Madem öldürecektin ki John Wick bunu tahmin etmeliydi neden başta öldürmedin.

  3.filmde de bu şekilde filmin ilk sahnelerinde gayet güzel aksiyon varken birden John Wick'in yardım dilenme sahnelerine geçildi. Bu filmi izleme sebebimiz zaten John Wick'in adam öldürme sahneleri... Hele parmağını kestiği sahne yok mu!

  Daha sonra Halle Berry'nin sahnelerine gelecek olursak sanki Halle Berry'yi oynatmış olmak için çekilmiş gibi duruyordu. Yani iki köpeğiyle gayet güzel bir katil profili yapılmış ama bir sahnede anlamsızca bitiverdi.

  Mark Dacascos'un filmdeki karakteri çok güzel olmuş. Başarılı bir seçim olduğunu düşünüyorum.

  Ian McShane, zaten Continental otelden çıkmayan John'a kötülük ve iyilik karışımı  yardımlar yapan bir yönetici.

  Daha sonra filmin ortaları geçildiğinde istediğimiz John Wick yeniden döndü ve klasik bir John Wick filmi oldu. Film biterken 4.filmin sinyalleri de verildi.

  Ama şunu belirtmek istiyorum ki Keanu Reeves'in yaşlandığını bu filmi izleyince fark ettim. Bu filmde Reeves'in artık dövüş hareketleri ve reflekslerinin oldukça yavaşladığı belli oluyor.

  Filme puanım 10 üzerinden 7...

  Herkese iyi seyirler...

Yorumlar