THE FLASH 5.SEZON FİNAL TEORİSİ


  The Flash dizisi 5.sezon final bölümü olan 22. bölümün fragmanında Cicada'nın daha önceden Thawne için hazırlanmış olan Hız Gücü tuzağında olduğunu görüyoruz ama işler yolunda gitmiyor ki Ralph ve Sherloque öyle bir bakış atmışlar.

  Başka bir sahnede Cicada II yani gelecekten gelen Grace'in yerdeki birine hançeri ile saldırdığını görüyoruz ama hançer ışık saçmıyor yani hançerin gücü yok. Ama bu sahne Hız Gücü tuzağına yakalanmadan önce mi yoksa oradan kurtulduktan sonra mı oluyor bunu bilemiyorum.

  Flash, Cicada'nın hançerini yok etmek için tabancayı ateşlediğinde 21. bölüm bitmişti. O sahnede acaba bir şekilde Flash engellenmiş olabilir mi? Belki Ralph hançeri çekmiş olabilir çünkü orada olayın farkında olan ilk kişi Ralph. Hançerin 22.bölümün başında mı yoksa daha sonra mı yok edileceğini öğrenmemize çok az bir zaman kaldı.

  21.bölümde Sherloque aşkını kendi evrenine yollamış ve daha sonra görüşeceklerini söylemişti ama sanki bu durum bir veda gibiydi. Bu sahneden sonra sanki Sherloque ölecekmiş izlenimi verildi ama bu kadar açık bir ipucu verileceğini düşünmüyorum. Bu kadar tahmin edilebilir bir senaryo fantastik dizi ve filmler için hata olur. İzleyiciyi şaşırtacak biri ölmeli. Caitlin de babasını kaybetti, bu yüzden onun da ölmesi saçma olur. Burada ölmesi en şaşırtıcı olacak isimleri düşününce benim aklıma ilk gelen isim Joe West, daha sonra Cisco ardından da Nora geliyor.

  Nora, 21. bölümde Thawne planı anlaşılınca her şeyin kendi suçu olduğunu söyleyip oradan uzaklaşmıştı. Nora, belki Thawne'ın yanına geleceğe gitmiş olabilir. Öfke ve üzüntü ile gittiği için Ters Hız Kuvveti'ni kullanarak gitmiş de olabilir. Bir yandan Thawne bir yandan da Cicada ile zihin ortaklığı Nora'ya iki yandan negatif güç yolluyor. Nora'nın da nasıl bir hale geleceği hiç belli değil.

  Thawne'ın ise nasıl kurtulduğu ve planı belli olsa da Thawne sadece bir adım sonrası için plan yapacak birisi değil. The Flash takımına yakın olmaya çalışacağını düşünüyorum. Hemen hapishaneden kurtulup Flash ve ekibine saldırmak yerine onların güvenini kazanmaya çalışmaya devam edecektir. Nasılsa onları Thawne'dan daha iyi tanıyan birisi daha yoktur ve Flash ekibinin ne kadar duygusal olduğunu da çok iyi biliyor.

  Bakalım 5. sezon final bölümünde neler olacak ve 6.sezonda bizleri neler bekliyor olacak. Herkese iyi seyirler...

Yorumlar