GODZİLLA CANAVARLAR KRALI FİLM ELEŞTİRİSİ


  2 saat 11 dakika süren, +13 yaş uyarılı, aksiyon, macera, fantastik türdeki Godzilla'nın devam filmi olan Godzilla Canavarlar Kralı, ilk filmin ardından kopan bir ailenin dünyayı  sürüklediği karmaşayı anlatmaktadır.

  Film oldukça durağan ve huzur verici bir havada ilerlerken bir anda aksiyona geçiyor. Monarch adlı teşkilatın bir tesisinde larvadaki bir canlı ile başlayan aksiyon sonucu Dr Emma Russell ve kızı Madison'ın rehine olarak alınır ama durum hiç de göründüğü gibi değildir.  İlk defa bir rehinenin saldırgan tavır içinde olmaması ne kadar hoş, rehineliğini bilip kahramanlık yapmıyorlar derken işlerin başında çıkması güzel bir sürpriz olsa da klişe durumu yıkmamış oluyor.






  Dünyayı kurtarmak için yok edilmesi gerektiğini savunan ekip, haberi olmadan dünya dışı istilacı bir varlık olan üç başlı Kral Ghidorah'ı da serbest bırakır. Bu esnada Godzila garip bir şeylerin gerçekleştiğini fark edip Ghidorah'a saldırır. Godzilla'nın güç toplaması uzun sürdüğünden bu durumu hızlandırmak isteyen Monarch ekibi ve Mark Russell, Godzilla'nın yakınında  bir bomba patlatarak onun iyileşmesini hızlandırmak ister. Burada yine bir klişe sahne yaşanır ve bombayı atacak fırlatıcılar bozulur ve bomba patlatmanın elle yapılması gerekmektedir.

  İşin garip yanı böyle filmlerde herkes gönüllü olup kahraman olmak isterken Godzilla 2 filminde Dr. Ishiro da olmasaydı kimsenin bu işe atılacağı yoktu.


  Yine insanların yaptığı hataları Godzilla düzeltir ama bir devam filminin geleceği belli ve bu sefer Godzilla evrimleşip daha da güçlü olacaktır. Bunun yanında 2020 yılında Godzilla vs. King Kong filmi de gelecek. Bakalım orada neler olacak.

  Imdb puanı 6.8 olan filme puanım 6.5...

  Herkese iyi seyirler...

Yorumlar