SUPERNATURAL FİNALDE WINCHESTERLARIN ÖLMELERİ VEYA YAŞAMALARI İÇİN NEDENLER


Supernatural'ın final sezonunda izleyicilerin aklındaki en önemli sorulardan birisi de Winchester Kardeşlerin ölüp ölmeyecekleri. Final sezonunda ölmeleri mi yoksa yaşamaları mı gerektiği konusunda birkaç gerekçe var. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz:

1) ÖLMELERİ GEREK: Winchester Kardeşler, final sezonuna gelene kadar pek çok imkansız görev tamamlamış olsalar da bu sezonki görev tam anlamıyla imkansız. Zaten bu görev hakkındaki umutsuzluğu  hiçbir zaman vazgeçmeyen Dean'den bile duyduk. Özellikle Lilith'in de dönüşü ve Rowena'nın ölmesi ve Sam ile Dean'in yalnız kalışı, Winchester Kardeşlerin belini iyice büktü diyebiliriz.


2) YAŞAMALARI GEREK: Sam ve Dean aileleri tarafından güçlü bir soy ağacına sahipler. Anneleri Mary tarafından köklü bir avcı soya sahipken, babaları John tarafından ise Harflerin Adamları soyuna sahipler.


3) ÖLMELİLER: Wayward Sisters olarak bilinen ve Sam ile Dean'in aksine kan kardeşliği ile değil de birbirlerine yaşadıkları trajediler sonucu bağlı olan Şerif Jody ve kızları Winchester Kardeşlerin gölgesinde kalmaktadırlar. Eğer Winchester Kardeşler ölürse onları gerçek potansiyelleri ile birlikte görebiliriz


4) YAŞAMALARI GEREK: Winchester Kardeşler yaşarsa Karanlık yani Amara ile Dean'in bağlantılarını görme ve Chuck'a karşı güçlü bir direnişe şahit olabiliriz.


5) ÖLMELİLER: Winchester Kardeşler sürekli fedakarlıklar yapmaktadırlar. Normal yaşama şanslarından vazgeçmişlerdir. Aslında hayatlarını feda etmişlerdi de ama yine diriltildiler fakat final sezonunda işler daha karmaşık ve ciddileşti. İki kardeş için pek çok insan, cadı, melek vb. kendilerini feda ettiler. Bu yüzden dirilme olmadan gerçek kahramanlar gibi bir amaç uğruna kendilerini feda ederlerse ölümsüzleşecekler ve her zaman hatırlanacaklar.


6) YAŞAMALILAR: Winchester Kardeşler, tek başlarına kaldıklarında olağanüstü varlıklarla ilgili sınırlı bilgilere sahiptiler. Bu konudaki tüm bilgileri internet, babalarında kalan bir defter ve Bobby'den öğrenmekteydiler. Eğer Sam ve Dean ölmezlerse yeni Bobby olabilirler. Bu sayede pek çok konuda avcılara yardım edip, avcıları eğitebilirler.


7) ÖLMELİLER: Yaşamları avcılıkla geçen iki kardeşin, olağanüstülükler olmadan normal bir şekilde yaşamaları ve normal yaşama uyum sağlamaları oldukça zor olacaktır. Her ne kadar deneseler de eninde sonunda normallik onları huzursuz etmiştir. İkisinden birisinin yaşayıp diğerinin ölmesi yine bir bunalıma sebep olacaktır. İki kardeş birbirinden asla vazgeçmemekte ve birbirlerini ölümden bir şekilde döndürmektedirler. Eğer biri yaşarsa diğerini kesinlikle diriltecektir. Bu nedenle normal bir yaşam onlara uygun olmadığından bütün zorluklarla yüzleşilip çözüme kavuşturulduğunda Winchesterların ölmeleri kendileri için en uygun seçenek olacaktır.


8) YAŞAMALILAR: İki kardeşin normal bir yaşama uyum sağlaması her ne kadar imkansız olsa da yine de bu şansın verilmesi gerekli diye ve sonuçta neler olduğunu görmenin de bizim hakkımız olduğunu düşünüyorum.


9) ÖLMELİLER: Winchester Kardeşler ölmeli çünkü Tanrı Chuck onların ölmelerini istiyor. Dünyayı yaratan Tanrı şimdi de yok olmasını istiyor. Kardeş Kavgasını seven Chuck, Winchester Kardeşlerin tıpkı Habil ve Kabil, Michael ve Lucifer gibi birbirlerini öldürmelerini istiyor.


10) YAŞAMALILAR: Winchester Kardeşler yaşamalılar çünkü yaşarlarsa her ne kadar final kararı alınmış olsa da sezon 16 olma ihtimali var. Bu zayıf ihtimalin olabilmesi için Winchester Kardeşlerin avlanmasalar bile yaşamaları gerek.



Yorumlar