STAR WARS KLON SAVAŞLARI 7.SEZON



  Uzu bir aradan sonra Klon Savaşları 7. sezonu çekildi. Klon Savaşları kaldığı yerden devam ediyor. Jedi'lar, Rex, Cody, emirlere uyan klonlar ve marjinal klonlar animasyonda yine karşımıza çıkıyor.


  Animasyonda aslında en çok izlediğim kısım sıra dışı klonlar. Echo, Fives, Heavy'nin ölmesine üzülmüştük ama şimdi kendilerine Defolular diyen yeni ve sıra dışı bir klon ekibi önümüze çıkarıldı.


  Bu gözü kara ekibin diziye heyecanlı girişi dışında Anakin'in Padme ile gizli gizli görüşmesi de ikinci bölümde karşımıza çıkarıldı. Aslında izleyiciler olarak bunu garipsemesek de Obi-Wan'ın bu durumu bilmesi ve sesini çıkarmamasını oldukça garipsedik.


  Açıkçası Disney'in Star Wars'u bünyesine kattığından beri yaptığı en başarılı işin Mandalorian olduğunu düşünüyordum. Klon Savaşları'nın yeniden başlatılması ise kesinlikle birinci sıraya yükseldi.


  Klon Savaşları özellikle Star Wars II - Klon Saldırısı ve Star Wars III - Sith'in İntikamı adlı filmlerin arasındaki boşlukları doldurmaktadır. Anakin'in dizide Karanlık tarafa ne zaman geçeceği belli olmasa da Klon Savaşları'nın ilerleyen bölümlerinde Anakin ve Padme ilişkisi, Klonların durumu, Palpatine'in Anakin'i işlemesi ve belki diğer Jedi ve Sith oyunları gibi pek çok filmde yer verilemeyen durumu göreceğimizi düşünüyorum.

Yorumlar