STAR WARS CLONE WARS 7. SEZON ANAKİN SKYWALKER'IN DÖNÜŞÜMÜ



  Yıldız Savaşları Klon Savaşları'nın Yıldız Savaşları film serisinin 2. ve 3. filmleri arasındaki olayları anlattığını daha önce belirtmiştim.
 
  Anakin'in, bir önceki bölümde Padme ile gizlice konuştuğunu izlemiştik ve bunu Obi-Wan'ın da bildiğini gördük. Bu neden bir tehlike oluştursun diye düşünebilirsiniz. Jedi'lar, evlenmez ya da ilişki kurmazlar yani yasak. Ama Anakin bu kuralı çiğniyor. Jedi'ların etik kurallarına, amaçlarına değil bir kadına bağlanması onun amacını daha farklı bir hale getiriyor zaten daha sonraları.




 7.sezon 4.bölümde Anakin Skywalker'ın karanlık yönünü ilk defa bu kadar açık bir şekilde gördük. Bomba şifresini öğrenmek için Ayrılıkçı Generali Trench'e baskı uyguluyor. Trench, eğer şifreyi söylerse Kont Dooku'nun kendisini öldüreceğini ama Anakin'in Jedi olduğu için kendisini öldüremeyeceğini söyledi. Anakin de kendisini zayıf Jedi'lar ile kıyaslamamasını söyledi ve sonunda da ışın kılıcı ile Trench'i öldürdü ki bu da yasaklardan biri. Jedi'lar için birisini öldürmek haklı bir gerekçe ile olsa da yasak. Anakin, Trench'i bayıltabilir ve sağ bir şekilde elinde de tutabilirdi. Anakin, Jedi'larda olmayan fakat Sith'lerin en önemli güçlerinden olan öfkeyi ve kibiri bariz bir şekilde gösterdi.


  Bunun yanında Echo, Rex'in yanında kalmak yerine kendilerine Defolular diyen klon grubu ile kalmayı seçmesi aslında pek de şaşırtıcı değildi. Eski hali ile de normal bir klon değildi zaten. Yeni hali ise hiç uygun değil. Defolular'ı  Fives, Heavy'den oluşan eski takımına benzettiğini düşünüyorum. Rex için de Echo'nun yanlarında kalmaması daha iyiydi. Rex, Echo'yu gördükçe pişmanlık duymaya devam edecekti.


  İlerleyen bölümlerde Anakin'in karanlık tarafa geçişini göreceğimiz kesin ama Echo'nun durumunun ne olacağını göreceğiz.


 

Yorumlar